Terningkast 6: GRO DAHLE og SVEIN NYHUS: God natt, natt

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Cappelen Damm

DEL

Gro Dahle og Svein Nyhus har laget en nydelig bok om å legge seg. Som forventet handler den ikke bare om det. Poeten Gro Dahle utforsker, utnytter og leker med språket som bare hun kan. Det handler om å leve alene og sammen, om skyld og skam, blanke ark og å ikke gi seg. Det handler om å hvile og puste, om hjertet som slår og slår.

Teksten sier god natt til store og små ting, som her: «Godnatta til stolen, den hvite plaststolen i hagen, som ligger på ryggen i hagen og ler. Den elsker å ligge i gresset og le.»

Svein Nyhus illustrasjoner sier også god natt. De er holdt i rolige toner av blått og gult, og er enklere og grovere i streken enn vi er vant til å se. Det er mye måne, puter, dyner og sovende barn, damer, skjeggete menn, gamle, hunder, griser og epleblomster. De enkle tegningene rommer mye ømhet og sårhet, og fargene er brukt med varsomhet og omtanke.

God natt, natt er rett og slett en lise å lese for store og små. Det er en bok å lese for andre og ha på nattbordet for å vrenge av seg alle tanker og legge dem som en genser på stolen.

Artikkeltags