Jarle har flyttet. Han er tilbake i Oslo, går i sjette klasse og prøver å finne tilbake til en tilværelse sammen med moren sin. De bor sammen, og har tydeligvis noe forferdelig bak seg. Jarle tenker stadig på Snorre, og på det som har skjedd i Stavanger, der de bodde før.

Men Jarle strever også med å finne seg til rette på den nye skolen. Det er ikke så lett å få venner, men han er stadig mer sammen med den litt merkelige Trygve. Trygve er veldig opptatt av det overnaturlige, og særlig å få kontakt med de døde. Er det virkelig noe i det Trygve driver med? Han virker som om han har greie på mye, men er også merkelig barnslig på andre områder. Etter hvert får også Jarle stadig større problemer med moren sin. Hun har funnet seg en ny kjæreste, og nekter å snakke om Snorre og Stavanger. Har moren mer å skjule enn Jarle vet om?

Geir Moseng har tidligere skrevet Sølvstøv og hvitløkpulver, en vampyrroman for barn og ungdom. Også denne gangen skriver han spennende. Spenningen knyttes både til det overnaturlige som har med ånder og spøkelser å gjøre, men også til hva som egentlig har skjedd med Jarle, Snorre og moren. Moseng avslører litt og litt på en måte som stort sett fungerer bra, men som også går litt på tomgang i enkelte passasjer. Det kan bli litt vel langsomt og dvelende, også. Handlingsforløpet med Snorre, og den tvers gjennom usympatiske moren, er noen problematiske sider ved boka, som ellers fungerer godt som en spennende fortelling for barn fra omtrent elleve år og oppover.

Boka har 53 kapitler, og er delt opp i seks deler. De har gode navn: Loftet, verandaen, kjelleren, dukkestua, skogen og skyggen. Omslaget fungerer også fint: mørke, et mystisk lys og en ubesluttsom gutt.