Terningkast 6: ENDRE LUND ERIKSEN Alvin Pang på rømmen

Alvin Pang på rømmen
av Endre Lund Eriksen

Alvin Pang på rømmen av Endre Lund Eriksen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Illustrert av Stig Saxegaard Aschehoug forlag

DEL

Alvin Pang bor sammen med mamma, lillesøster Elvira og stefaren Freddy. Han går i barnehagen til vanlig, men i dag er det planleggingsdag. Alvin gleder seg skikkelig og tenker at planleggingsdag betyr at han kan gjøre hva han vil hjemme!

Freddy er ikke helt enig i det, og får Alvin til å gjøre mange «kjedelige» ting som å spise frokost og pusse tenner før dagen kan starte. Da Alvin endelig er klar, så sier Freddy «Nei» til alt Alvin foreslår, og Alvin blir så lei at han bestemmer seg for å rømme.

Alvin vil bygge hytte i skogen og bo der resten av livet. Lillesøster Elvira skal være med, og det skal være helt forbudt for voksne å komme ut til hytta. Det er bare det at Alvin syns Freddy bruker litt lang tid på å oppdage at de har rømt, hva skal de gjøre nå? Kanskje Freddy kommer hvis Alvin sier han har kidnappet Elvira? Kanskje Freddy ikke har sett lappen om at de har rømt?

Alvin Pang på rømmen er ei barnebok som har mange spennende momenter, og et språk som barn lett relaterer seg til. Selv liker jeg at den ikke har poenger som skal underholde den voksne leseren, men hele veien er rettet mot barn. Jeg ble så begeistret for boka at jeg tok den med i barnehagen og leste den for seks femåringer. Historien så ut til å fenge fra første side, og illustrasjonene åpnet for mange gode samtaler.

Det er store bilder med sterke farger, og barna plukket opp mange detaljer som jeg som voksen hadde oversett. Da boka var ferdiglest, kom det raskt tilbakemeldinger fra barna. «En gang til, en gang til, en gang til,» ble det ropt i kor. Og det er vel et sikkert tegn på at dette er en god barnebok med en historie som fenger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken