Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5DEREK LANDRY: Skranglebein Likanes

Artikkelen er over 14 år gammel

Oversatt av Henning Hagerup Damm

Stephanie er tolv år og en tøff jente med bein i nesa. Hun har en onkel som er svært spesiell og som livnærer seg av å skrive grøsserbøker. Da onkelen dør, viser det seg at Stephanie arver huset og pengene etter onkelen. Fra da av blir ingenting lenger det samme. Hun møter Skranglebein Likanes, en detektiv som etterforsker onkelens død. Skranglebein er mer enn spesiell, han er faktisk død og består av bare knokler. Han og Stephanie blir litt av et radarpar, og Stephanie viser seg å ha krefter hun ikke var klar over selv.

Mistanken går mot Terminius Orm, en heksemester med onde ambisjoner. De merkeligste skapninger dukker opp på de to detektivenes vei, både onde og gode. Det blir både action og en god porsjon humor.

Stephanie og Skranglebein er et sjarmerende par. Ingen av dem er perfekte helter, og de får seg mer enn en trøkk på trynet i løpet av boka. Men de parerer det med gode hjelpere, bitende replikker, pågangsmot og noen doser magi.

Boka ser bra ut, og lever opp til forventningene for jenter og gutter fra elleve – tolv og oppover. Vi håper på flere bøker om Stephanie og Skranglebein, stilig action kombinert med magisk humor.