DANIEL GLATTAUER: Mot nordavinden

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Oversatt av Erik Krogstad Font forlag

DEL

Emmi kommer borti en e på tastaturet og feilsender en e-post. Tilbake får hun et halvgrinete svar, og dialogen er i gang. Leo og Emmi fortsetter å sende hverandre e-post i noen besettende måneder, hele denne boka er faktisk en lang e-post-dialog.

Emmi og Leo erter, småkrangler og sjarmerer hverandre. De er to ganske ulike personligheter, noe som tydelig kommer fram gjennom de personlige elektroniske brevene. Likevel finner de tonen med hverandre og blir stadig mer opptatt av den andre, både Emmi og Leo.

Lengselen etter å treffe hverandre blir stadig mer uttalt. Men hvor godt kjenner man noen man ikke engang har truffet? Er det mennesket, eller bare ideen om den andre man blir fascinert av? Forsvinner magien om de møtes?

Daniel Glattauer er østerriksk journalist og forfatter med flere bøker bak seg. Mot nordavinden er også blitt satt opp som teaterstykke. Det er en overraskende fascinerende bok ærlig talt høres ikke 200 siders e-postkorrespondanse særlig spennende ut, men den tiltakende intensiteten mellom Emmi og Leo er fengslende. Mot nordavinden er en søt og sår historie, men fullt så dyp som omslagsteksten lover, er den ikke.

Font forlag er et av de etter hvert stadig flere småforlagene i Norge. De gir ekstra bonus med egen nettside for denne boka, og en liten konfekt til slutt; historie om fonter generelt og fonten denne boka er satt med spesielt.

Artikkeltags