Terningkast 6: CHRISTIAN BRÅTEBEKKEN: Birger bilberger berger verden

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Lesehesten Aschehoug

DEL

Mange unge lesere ble begeistret for Birger bilberger da den første boken kom i 2005. Birger bilberger og burgermysteriet var Christian Bråtebekkens debut som forfatter. Boken solgte svært godt og Dagbladets lesere kåret den til årets beste barnebok. Ikke dårlig for en debutant.

Bøkene under vignetten Lesehesten er delt inn i flere grupper, etter alderstrinn. Lesehesten passer for barn i 3. - 4. klasse, som har lært både de små og de store bokstavene. Store skrifttyper, mange korte avsnitt og enkelt språk gjør at bøkene er fristende for dem som nettopp har lært å lese.

Nå er bok nr. 2 om Birger nylig utkommet. I Birger bilberger redder verden sitter Birger på Bryggen i Bergen og plystrer på en liten melodi. Han venter på at han skal få noen biler å berge. Han kjeder seg faktisk litt. Det ser ut som han ikke skal få berget noe som helst denne dagen. Men den lille melodien som han sitter der og lager, og som han plystrer ivrig på, danser gjennom luften og høres av andre, som også begynner å plystre på den. Dermed er historien i gang. Nok en sjarmerende og morsom historie om Birger bilberger. Rune Johan Andersson har også denne gang laget de fargeglade og spreke illustrasjonen, som passer fint til historiens stemning.

Nylig ble det klart at det skal lages TV-serie av de to bøkene om Birger. Seks episoder er antydet. Dermed blir historiene kjent for flere. Å lese boken selv gir imidlertid en helt annen opplevelse, dessuten blir det en stund til TV-serien kommer. Dette er en bok jeg med glede anbefaler for små lesehester.

Artikkeltags