Terningkast 3: BRIT AMUNDSEN: Andrine og Sebastian på farten igjen

Illustratør: Armand Bentzen

Illustratør: Armand Bentzen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Illustrert av Armand Bentzen Grønsen forlag

DEL

Tvillinger på egen hånd

Andrine og Sebastian er to tvillinger på ti år som finner på mye rart. Tidligere har man kunnet lese om dem i boka Andrine og Sebastian utforsker universet, denne gangen skal de besøke tanten sin og være alene hjemme for første gang. Det fører til mange absurde situasjoner for tvillingene.

Andrine og Sebastian på farten igjen er en urealistisk og upretensiøs bok med fokus på å formidle glede og humor. Det klarer forfatteren bare delvis, mye på grunn av språket, som ofte er refererende, stakkato og litt ovenfra og nedad. Selv om forfatteren sper på med noen ungdommelige gloser, er det et litt gammeldags preg over boka. Det trenger ikke nødvendigvis være negativt, men i en bok med mye situasjonskomikk burde språket gi en følelse av å være der mens det skjer.

Brit Amundsen har røtter i Gjøvik, er utdannet lege og har utgitt to bøker på eget forlag. Det er mye jobb å være egen forlegger, og dessverre mangler en del på korrekturlesingen. Brit Amundsen har klart å knytte til seg en dyktig illustratør, unge Armand Bentzen, som bidrar positivt med artige tegninger i særegen stil.

Andrine og Sebastian på farten igjen egner seg både som høytlesingsbok og til egenlesing for gutter og jenter fra sju til ni år.

Artikkeltags