Terningkast 5: BJØRN F. RØRVIK, PER DYBVIG: Myggsprayen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Cappelen

DEL

Bøkene om bestevennene Grisungen og Reven er populære – med god grunn. Historiene er morsomme og sprø, tegningene naive og nærmest stygg-pene. Perfekte for små barnesinn, med andre ord.

Denne gangen finner Grisungen og Reven opp en myggspray som skal få myggen til å skygge banen, for en mygg stakk Grisungen midt på ryggen, akkurat der han ikke klarer å klø. Myggsprayen er laget av gammel mat og andre ting som lukter vondt, men når den er ferdig får de seg en skummel overraskelse - inne i sprayen bor det en reddikhai...

Dette er den sjuende boka om Grisungen og Reven, kjenner du dem ikke er det bare å få tak i de eldre utgivelsene. I 2005 kom Kumatpakkene om noen merkelige snøfler (!) som stjal maten til kua, i 2006 kom Nisseforeningen. Årets bok er helt enkelt genial, den overrasker og får oss til å le, den er både spennende og morsom, og akkurat passe skummel.

Historiene er tenkt ut av Bjørn F. Rørvik, opprinnelig fra Hadeland, men nå bosatt i Østmarka i Oslo. Han har arbeidet mye med film og video for barn, og samarbeider med Per Dybvig, som tegner Grisungen og Reven. Tegningene er noe helt for seg selv, du blir glad i disse to figurene som opplever så utrolig mye rart og spennende.

Bøkene er uskyldige og underholdende, laget for å more og framkalle fantasien hos små og store lesere. De anbefales, de er til å bli glad av.

Artikkeltags