Terningkast 4: Best i baksetet

Bokomslag

Bokomslag

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Cappelen

DEL

Ferietid er ofte biltid, og timene i bil kan bli lange – særlig i baksetet. Best i baksetet skal bøte på dette. Her er det mange forslag til aktiviteter under bilkjøringen, både gamle klassikere som å telle biler og stilleleken, og spørreleker av mange slag. Man får også fakta om Norge og om bilskilt, og for hver landsdel er det listet opp familievennlige attraksjoner og aktiviteter. Her nevnes blant andre Hunderfossen, Lilleputthammer Hadeland Glassverk og Snilsberg Familiepark. Av 49 utvalgte attraksjoner på Østlandet vil det alltid savnes noe, så det er ikke vanskelig å komme på steder som gjerne kunne ha kommet med på lista.

Den siste delen av Best i baksetet er et atlas, ikke spesielt tilpasset barn. Det kan fint fungere som et enkelt norgesatlas å ha i bilen, med seks bykart og et register.

Med atlaset følger også med en lydbok – morsomme Kumatpakkene lest av forfatteren selv, Bjørn Rørvik fra Jevnaker. Det er en god lydbok, men tro om den treffer aldersgruppa som er interessert i et bilatlas?

Hvem som har skrevet boka, vites ikke, heller ikke hvem som eventuelt har vært redaktør. Illustrasjoner og lay-out er ved Birgitte Kolbeinsen, og fungerer fint. Boka er innbydende, både artig og saklig, og er formatet er passelig til å ha med i bilen.

Artikkeltags