Ny Skattum deler scene med statsministeren

TIL AGENDA INNLANDET: Niklas Smith Skattum (t.h), her sammen med far Ted, er en av flere unge innledere under Agenda Innlandet på Hamar tirsdag.

TIL AGENDA INNLANDET: Niklas Smith Skattum (t.h), her sammen med far Ted, er en av flere unge innledere under Agenda Innlandet på Hamar tirsdag.

Gjøvik-gutten Niklas Smith Skattum (28) er en av flere unge innledere under Agenda Innlandet som vil gi statsminister Erna Solberg og fylkesordfører Even Aleksander Hagen eksempler på hva Innlandet bidrar med til Norge.

DEL

Med innlegget «All business is local» presenterer Niklas Smith Skattum både Raufoss-industrien og Skattum-familiens ønske om å investere i nye arbeidsplasser i Innlandet.

28-åringen er 5. generasjon i bedriften som satt spor etter seg i Innlandet i 126 år. Smith Skattum vil fortelle statsministeren og 500 øvrige deltakere at de aldri hatt større tro på framtiden.

Fått et løft

Den unge investeringssjefen sier at store investeringer i infrastruktur skaper fremtidstro. Han mener Innlandet har fått et løft innen innovasjon og næringsutvikling med nye miljøer for kompetanse og et løft innen utdanning. Smith Skattum sier at dette har bidratt til at Innlandet blir et mer attraktivt sted å bo og jobbe.

– Vår region er midt i smørøyet. En spennende utvikling innen industri, forskningsmiljøene og noen av landets fremste utdanningsmiljøer er et fantastisk utgangspunkt for en region som ligger kort vei fra Gardermoen og Oslo, sier Niklas Smith Skattum.

Av de yngste

-Vi må fortsette å være verdensledende innenfor noen utvalgte bransjer og samtidig klare å utvikle nye eksportrettede virksomheter, sier Smith Skattum, som er en av de yngste innlederne på Agenda Innlandet-konferansen.

Han mener en bærekraftig utvikling er viktig for å lykkes i dette arbeidet, og er tydelig på at bærekraft og sosialt ansvar har blitt sentralt for næringslivet.

- Det nytter ikke lenger å tenke vekst og utvikling uten å ta hensyn til konsekvensene dette har for samfunnet, sier han og viser til at de flinkeste hodene tenker helt annerledes enn før.

Markerer starten

Agenda Innlandet er et nystartet samarbeid i regi av SpareBank 1 Østlandet, NHO, LO og Innlandet fylkeskommune. Arrangørene ønsker å løfte fram Innlandet, sette saker fra fylket på den nasjonale dagsorden og bidra til at Innlandet får større gjennomslag i viktige saker.

Årets konferanse vil markere starten for det nye fylket Innlandet. Konferansen vil samle rundt 500 representanter fra næringsliv, politikere og kunnskapsmiljøene i Innlandet i Hamar Kulturhus.

Statsminister Erna Solberg, NHO-direktør Ole Erik Almlid, LO-leder Hans Christian Gabrielsen og sjefsøkonom Elisabeth Holvik fra SpareBank1 Gruppen vil alle holde innlegg under konferansen, i tillegg til fylkesordfører Even Aleksander Hagen, fylkesmann Knut Storberget og flere regionale ledere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken