Tove Bøygard har tidligere gitt ut to album under navnet Bøygard sammen med sin søster, men solodebuterer nå med 12 egenkomponerte låter på hallingdialekt.

Hun er både samfunnsengasjert og samfunnskritisk, og selv om tekstene ikke alltid vekker engasjement, er det ingen tvil om at hun mener hvert ord hun synger. Hennes engasjement og kamp for de svakes rett til tross, det er når hun ikke overdriver symbolikken at tekstene gjør seg som best. Musikalsk holder hun seg til den trygge og gode countryrocksjangeren, med gode avstikkere stil et mer singer/songwriter-aktig miljø. Albumets to beste spor er etter min mening den drivende og gode Heim att te Skrindo og balladen Stille elv, hvor Tove Bøygard glitrer som vokalist men også som komponist og tekstforfatter.

Albumet bærer preg av at det er håndverkere som har vært i aksjon. Produsert av Lars Lien og med karer som Geir Sundstøl og Jørun Bøgeberg på laget, låter det upåklagelig flott. Hun vil mye, men det er ikke alltid rimene klaffer og melodiene sitrer nedover ryggen på lytteren. Men at det er verdt lytten, er det ingen tvil om.