Isperkusjonisten Terje Isungset har høstet lovord for sine 3 foregående album med ismusikk. Det høres komplisert ut, men det er ikke verre enn at alle instrumentene er laget av is, som isperkusjon, ishorn, istrompet og så videre.

Våren 2007 gjennomførte Terje Isungset verdens første isturné. Totalt ble det gjennomført 29 konserter i Japan, Norge og på Spitsbergen. Snakker om å være væravhengig. Det er resultatet av disse konsertene som nå foreligger på denne spennende konsertcd-en, hvor vi foruten Isungset blant annet også får stifte bekjentskap med Sara Marielle Gaup, som med sin joiking unektelig skaper magi sammen med Terje Isungset og hans isorkester.

Hvordan høres så dette ut? Ikke lett å beskrive, men du skal ha rene ører og et åpent sinn for å holde ut i isødet uten vers og refreng, for å si det sånn. Dette er samtidsmusikk. Med andre ord, for å si det særdeles enkelt, det du hører er lydkulisser og lydstemninger skapt av mennesker og is ingenting annet. Men du verden hvor spennende det er å bare lukke øynene å lytte på lyden isblokkene avgir. Hvordan istapper blir det flotteste klokkespill og hvordan de naturlige instrumentene avgir musikk det ikke finnes maken til. Man kan bare tenke seg hvordan det var for publikum å være til stede på en utendørskonsert i mange og tjue minusgrader og beskue en liten gjeng behandle is slik at det ble musikk ut av det.

Selv om dette er et konsertalbum, er publikum helt fraværende i lydbildet. Det er som man kan høre en istapp dette ned, så stille er det. Det eneste som høres er stemningsfull joik, et og annet «plupp» i en istapp, et hest brøl fra et ishorn og lyden av stillhet. Likevel vet du at Terje Isungset har truffet noe med sin ismusikk, da du tar deg i å få gåsehud. Selv om du sitter trygt og godt foran peisen og bare lytter.