Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4SKAMBANKT: Hardt regn

Artikkelen er over 12 år gammel

Dog Job/Tuba

Sideprosjektet til Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstøe Røthing, har bare siden det forrige albumet Eliksir vokst fra å være et artig filleband til å bli et knalltøft rockeband.

Debutalbumet Skambankt i 2004 vitnet om en gjeng i samme gate som pønkeren Ronny Pøbel, men nå framstår bandet som et knallhardt og kompakt rockeband med noe på hjertet.

Den umiskjennelige sørlandsdialekten er naturligvis på plass, derfor tar man seg gang etter gang i å forveksle Skambankt med en panserdivisjonverson av nettopp Kaizers Orchestra.

Men Skambankt står trygt på egne bein og leverer med Hardt regn et oppegående og drivende tøft rockealbum. Men selv om alt egentlig er såre vel, er det ikke fritt for at man tidvis ønsker de friske platedebutantene tilbake. For det er et baktungt band vi møter denne gangen, derfor hadde det ikke vært helt feil å variere uttrykket en smule med noen kjappe rockere, gjerne etter oppskrift fra debutalbumet Skambankt som i all sin enkelhet faktisk også var en smule genial, når alt kommer til alt.