Terningkast 5: PUST: Femkant

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

(Pust/Musikkoperatørene)

DEL

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg er en tilhenger av den røde tråd. Konsept- eller temalbum er derfor stor stas hjemme hos meg, men noen ganger kommer det album som bryter den røde trådidyllen så det er en fryd.

Vokalsekstetten Pust sitt debut album er en slik utgivelse, for det krever sine menn og damer å gi ut et album bestående av alt ifra Cyndi Lauper til Alf Prøysen via diverse norske folketoner. Nevnte vi at alt dette foregår a cappella? Sekstetten består av en gjeng særdeles spennende vokalister, blant annet ikke ukjente Jostein Hasselgård, men det gleder oss også at lokale stemmer setter sitt preg på Femkant. Sopranen Anne Hilde Grøv fra Bagn i Valdres og barytonen Håvard Gravdal fra Gran gjør sitt til at lytteren både får gåsehud og ståpels på en gang, blant annet under melodien Dat Dere hvor de synger duett.

Et rent vokalalbum kan være både spennende å krevende å lytte til, men det er her Pust gjør det geniale. De blander både stemmer og stilarter i en slik herlig og salig røre at etter de har framført særdeles leken, spretten og smart utgave av Helene Harefrøken, tar de det uten problemer ned med en aldeles nydelig versjon av Cyndi Laupers Time After Time, som man som lytter får mye mer ut av enn for eksempel Miles Davis sin forferdelige heisversjon på 1985-albumet You're Under Arrest. Vil man høre tradisjonsmusikk kan man så hoppe til spor 8 hvor Håvard Gravdal står klar til å framføre Bruremarsj fra Sørfold. Det er et vokalensemble breddfulle av talent (de vant den internasjonale vokalkonkurransen i Tampere i Finland i 2005) og ikke minst kreativt humør man møter på denne utgivelsen, som virkelig står fram som en av høstens mest overraskende musikalske lykkepiller.

Artikkeltags