Terningkast 6: LARKIN POE & THOM HELL: The Sound Of The Ocean Sound

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Edvins Records/Musikkoperatørene

DEL

Kjennere av bluegrass fulgte spent med da to tredeler av The Lovell Sisters for noen år siden forlot fjellmusikken for å satse på Larkin Poe. Med musikervenner med mer blues enn bluegrass i årene, ble Larkin Poe et skakt folkrockband som brukte lang tid på å finne seg sjæl.

Fjorårets Thick as thieves viste imidlertid at Lovell-søstrene plutselig hadde sett lyset, for plutselig var melodiene og den spennende miksen mellom blues, folk og americana på plass. At jentene med band leverte en fantastisk konsert under fjorårets Trollrock på Beitostølen bare ytterligere forsterket inntrykket av at Larkin Poe hadde noe på gang. Under Larkin Poes Valdres-besøk nevnte de samarbeidet med Thom Hell. Nå er albumet ferdig. Larkin Poes rare og skakke men nydelige melodier sammen med Thom Hells utrolige evne til lage fengende poplåter der blå er valgt som grunningsfarge, har blitt en uslåelig kombinasjon.

Selv om samarbeidet er fundamentet albumet igjennom er det likevel ingen tvil om hvem som styrer skuta på de forskjellige låtene. Åpningsporene I belong to love og den mer mørke Shoulder to shoulder er Larkin Poe fra a til å. Jentenes evne til å lage fengende låter som egentlig ikke er fengende gir lytteren mye spennende og morsomt å tygge på. PS I love you (ikke Beatles-låta) er en anen godbit som driver albumet videre mot en nydelig Thom Hell-avdeling som på mange måter hever kvaliteten på albumet, samtidig som det er viktig å huske på at han skriver musikk på en helt annen måte en Lovell-søstrene. Thom Hells As good as you og Missing you er uten å overdrive noen helt fantastiske låter der søstrene bidrar med kor og naturligvis Megan Lovell karakteristikk dobrospill.

Albumet er spilt inn i The ocean sound-studio på Giske utenfor Ålesund. At stevnemøtet mellom amerikansk fjelmusikk og norsk musikk fra fjæra ble vellykket, er det mildt sagt ingen tvil om.

Artikkeltags