Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 4GUREN HAGEN: Takke meg tel

Artikkelen er over 12 år gammel

Grammofon/ Musikkoperatørene

Guren Hagen fra Rendalen i Østerdalen vender litt mer tilbake til sin poppete fortid på Takke meg tel, i stedet for å fortsette sin ferd langs den mer helakustiske og tradisjonelle viseveien.

Visesangeren i bandmodus fungerer godt, selv om det ikke er å underslå at han gjør seg aller best når han demper lyden rundt seg og går mer stille og enkelt til verks. Albumet inneholder mange fine melodier og ikke minst tekster de aller beste kanskje signert Ove Røssbak som står for halvparten av tekstene. Resten av lyrikken, i tillegg til samtlige melodier, har Guren Hagen skrevet selv.

Sammen har de kommet opp med et godt knippe sanger som de slettes ikke har noen grunn til å skjemmes over. Sommerslageren Sammarsmårrå er bare ett eksempel på et godt Hagen/Røssbak-samarbeid.

Takke meg tel vil kanskje visepuritanerne mene Guren Hagen tar seg litt vel mange poppete friheter, mens de som for eksempel har trykket en kar som Lars Bremnes til sitt bryst, vil nikke fornøyd etter hvert som rendølens musikalske bilder tikker forbi.

Sett med lokale øyne må det nevnes at både bassist Bjørn Holm og trommeslager Trond Augland bidrar på plata.