Uten noen gang å ha oppnådd de store salgstall som utøvende musiker på egen hånd, er HP Gundersen nærmest en legende i norsk pop og rock. Flest avtrykk i historien har den nå 60 år gamle bergenseren satt som produsent – for så forskjellige band og artister som Madrugada, Pogo Pops, Sondre Lerche, Jørn Hoel, Katzenjammer, TNT og Ronni Le Tekrø – ofte også som medlåtskriver og instrumentalist.

Hans egne ofte kortlivede bandprosjekter inkluderer fantastiske Stain Monsters, Little Sister og Tweeterfriendlymusic. Han har spilt med en rekke også utenlandske artister som glamrockens Mick Ronson og Dana Gillespie, og han har også utgitt et par soloplater.

Tekrø skal ha kalt HP «Norges eneste geni». Nå har «geniet» slått seg sammen med den langt yngre Viktoria Winge under navnet Evolutionandvik. Albumet You're so pretty when you're angry, baby oppviser en suveren forening av disse to litt alternative musikerne. Unge Viktoria er sprekkeferdig av talent både som vokalist og låtskriver. Hun synger med enorm dynamikk, med nerve og temperament. HP dyrker selvsagt også her fram snerten og elegansen i låtene på mesterlig vis.

Noen ganger går de litt i en sånn søtladent slepende popjazzretning. Da føler vi selvsagt at HP Gundersen er for Viktoria Winge som Mike Batt for Katie Melua. Det er sånn som på låten med det kanskje litt misvisende navnet Pissed off. Men mest går de i en slik herlig poprockretning som der HP har befunnet seg mange ganger før.

Melodiene sitter som skudd – de er uhyre catchy, men samtidig temmelig frekt avlevert. Arven fra punken trykker innimellom på, som når Viktoria kaster seg bare mer og mer ut i det på Becoming One – for meg platens aller beste spor. Men det er så mange gode låter her at det er bare å velge: Åpneren Make Believe, Grateful,... – ja alle, egentlig.