Terningkast 4: DOODLE BUGS: 42 beste

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tylden/BareBraMusikk

DEL

Her kommer en merkelig, men likevel artig samling fra danseorkesteret Doodle Bugs fra Elverum. Ta tenker jeg først og fremst verken på navnet eller på dressene, men på det faktum at det nå foreligger en samling med 42(!) låter fra et band som ble oppløst i 1993.

Likevel er det ingen tvil om at elverumsingene på midten av sekstitallet var på hugget og helt sikkert var en giftig motstander til Sven Ingvars. For der svenskene hadde Fröken fräken hadde Doodle Bugs Lille Laila.

Denne samlingen er et både morsomt og trivelig dokument over et band som av alle ting var store på Færøyene. En liten historie om det fenomenet er å lese i tekstheftet, i tillegg er det notert noen linjer om hver låt samt informasjon om hvem som spiller på de forskjellige innspillingene. Bra! Sånn skal det gjøres! Altfor mange er gjerrige med lesestoffet når det kommer til samleplater, men her har Doodle Bugs skjønt tegninga.

Om gjengen får noen nye fans er ikke lett og si, men sjekk ut låter som Min nye bil og Bli med på fisketur Pernille. Mye fin hverdagslyrikk her.

Artikkeltags