Fra Nord-Norge kommer rockekvartetten Blått & Rått, som har fått selveste Janne Bark, sjefsvåpendrageren til Ulf Lundell de siste 25 år, til å produsere albumet. Bark er med og spiller gitar på mer eller mindre samtlige låter også.

Blått & Rått er et tett og tøft rockeband, som i uttrykket høres ut som en møkkete versjon av Unit Five. Det typiske Nord-Norske soundet er intakt med om mulig enda dårlig tekster enn nevnte Unit Five, uten at det gjør noe fra eller til hva kvaliteten på albumet angår.

Det som derimot trekker opp er den saftige og massive produksjonen, i tillegg til at Blått & Rått viser tendenser til å rett og slett være et knalltøft rockeband med den rette innstillingen til hvordan sjangeren skal behandles.

De beste låtene på albumet er imidlertid duettene, hvor spesielt den baktunge og ikke lite bitre Kjøter Blues med Terje Nilsen som side kick, utmerker seg. Den rolige En med Lena Jinnergren, viser derimot en mer rolig men like fullt solid side av det ellers så viltre rockebandet.