Terningkast 5: ANNE VADA: Sacral jul

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

(Lynor)

DEL

Steinkjer-jenta Anne Vada har kommet med trivelige visepopalbum med ujevne mellomrom siden midten på nittitallet, men i det siste er det Sacral-konseptet hun har konsentrert seg om. Med det tar hun uttrykket helt ned, noe som gir instrumentene og stemmene god plass i lydbildet. Sacral jul er det første albumet i dette konseptet, og at denne seiler opp til å bli julens vakreste juleplate er det ingen tvil om.

Anne Vada holdt en noe anstrengt konsert i Hoff kirke sist søndag, men på albumet bare blomstrer hun. Stemmen er glassklar og behagelig, og arrangementene er bare så delikate og flotte at det er en fryd å høre på. Lokale størrelser som Dag Stokke og Ronni Le Tekrø er med på å sette farge på albumet, spesielt på den flotte Himlen i min favn er det så godt å høre de to skape julemagi sammen.

Albumet inneholder kjente juletravere som Stille natt, Ledet av en stjerne, Her kommer dine arme små og naturligvis Deilig er jorden, men også mer spesielle, men høyst vellykkede sangvalg som Maria gikk i torneskog, Julehymne og nevnte Himlen i min favn som etter dette bør bli en ny En stjerne skinner i natt for alle små og store kor rundtomkring.

Artikkeltags