Gå til sidens hovedinnhold

Ny innsamlingsrekord for Kreftkampen – og til våren blir det omkamp

– For et engasjement! sier Geir Langedrag og Vidar Kvernvold etter at Kreftkampen for to uker siden innbrakte over 300.000 kroner.

Initiativtakerne til hver sin innsamlingsaksjon slo seg sammen da lokale, litt tilårskomne fotballspillere møttes til Kreftkampen på Gjøvik stadion.

Det var femte gang Kreftkampen ble arrangert med Geir Langedrag som primus motor, mens Vidar Kvernvold i vår startet Sammen mot kreft – en innsamlingsaksjon med mål om to millioner kroner, øremerket to stillinger som kreftsykepleier i Sykehuset Innlandet.

– I dag rundet vi 300.000 kroner, faktisk 11.000 over det også. 70.000 kom inn via Vipps, forteller Geir Langedrag.

Det er ny rekord for Kreftkampen, og både Langedrag og Kvernvold roser engasjementet fra både spillere og klubber fra Toten som deltok på Kreftkampen.

Les også

Kreftkampen ble plutselig veldig spesiell for Espen (50)

Returkamp til våren

– Det er helt rått, for en gjeng! utbryter han. – Det ble en stor suksess, hvis vi ser bort fra det sportslige da, fortsetter Langedrag.

Det irriterer ham fortsatt at Gjøvik-laget hans tapte stort for Toten; 1–5. Nå er han lovet revansje.

– Det blir returkamp på Toten til våren. Da skal vi ha revansje. Jeg skal sørge for at spillerne trener i hele vinter. Sjøl skal jeg legge golfkøllene på hylla så lenge, hvis det er det som trengs.

Også Vidar Kvernvold stiller gjerne opp i en eventuell returkamp. Han har også planer om å legge seg i hardtrening – om enn mot et helt annet mål.

– Jeg trenger noe å trene mot, så kanskje blir det en triatlonkonkurranse eller to neste år.

Les også

Petter og Jan Børge ble begge bare 53 år

Ingen garanti

Vidar fikk påvist lungekreft for omtrent ett år siden, men har fått nye medisiner som gjør at han nå i realiteten er kreftfri.

– Men det er ingen garanti for tilbakefall og jeg har ikke fått noe gullkort på pensjonisttilværelsen. Det gjelder å leve livet, sier 51-åringen.

Han og kompisen Per Briskelund er i ferd med å nå målet med sin innsamlingsaksjon; 1,7 millioner er nå kommet inn. 300.000 kroner mangler.

– Vi skal ha en runde mot distriktets større bedrifter. Kanskje kan innsamlingsaksjonen får en liten del av julegavene som skal deles ut, sier Vidar Kvernvold og forteller at det jobbes med å få til et byløp i Gjøvik til våren.

– Ett eller annet arrangement blir det, trolig i samarbeid med CC Gjøvik og EQtiming.

Kommentarer til denne saken