Gå til sidens hovedinnhold

Ny høyreback er klar – nå mangler trener Johnsen bare tre brikker

Trygve Løberg har skrevet treårskontrakt med Raufoss, som nærmer seg full stall før året er omme.

Kontrasten er formidabel. Mens Raufoss sto nærmest ribbet tilbake etter 2020-sesongen, er situasjonen en helt annen når vi snart skriver 2022.

Trener Christian Johnsen har en nesten full spillerstall. Faktisk mangler bare tre brikker – og de kan være på plass om ikke lenge.

– Ja, det er blitt litt jobbing nå i desember også. Det kan være lurt å legge et bra grunnlag til vi skal i gang 3. januar, sier Johnsen.

Les også

To nye spillere er klare for Raufoss – og én har signert ny kontrakt

Stopper og målscorer

Tre nye spillere har skrevet kontrakt i løpet av de to siste ukene. I tillegg har Enoch Banza (21) fornyet kontraktene med totningene. Arnar Gudjonnson (22) og Magnus Fagernes (21) har skrevet under for henholdsvis to og tre år.

– Arnar har vi spilt mot som Grorud-spiller. Det er en stopper med bra fart og fysikk. I tillegg er han treningsvillig og har de riktige holdningene.

Johnsen har fulgt med Magnus noen år.

– Han har vært målscorer hele livet, har stor fart og løpskraft. Magnus er kanskje en typisk midtpiss, men kan også spille på kant i vårt system.

Følger i pappas fotspor – nå vil Trygve gjerne til Raufoss

Høyreback

Sistemann inn dørene på Nammo stadion er altså Trygve Løberg (21), som trente med Raufoss i november. Sønnen til den tidligere Vålerenga-kjempen Knut Arild Løberg er tiltenkt en rolle på høyreback.

– Vi skal ha to høyrebacker, og Trygve blir en av disse. På denne plassen spiller også Amund (Møllerhagen), som vi håper å få ut på lån, fortrinnsvis til en klubb i PostNord-ligaen, for at han skal få mer spilletid og erfaring.

Amund Møllerhagen og Tobias Sagstuen Andersen har begge nylig forlenget kontraktene med Raufoss.

Les også

«Nico» har vært best i helt ny rolle: – Jeg hadde aldri tenkt i den gata

I dialog med tre

Christian Johnsen legger ikke skjul på at han ønsker å få tre spillere som alle bidro mye i 2021-sesongen, tilbake i troppen; midtstopper Akinsola Akinyemi som var på korttidskontrakt, indreløper Markus Karlsbakk på lån fra Aalesund og høyreback Herman Haugen på lån fra Viking.

– Vi er i dialog når det gjelder all disse tre, og Karlsbakk håper vi på en avklaring på nå i romjula, sier Johnsen.

Les også

Raufoss Fotball har ansatt ny daglig leder: – Vi er veldig, veldig fornøyd

Treningsleir til Tyrkia

Hvis disse tre spillerne blir med videre, har alle brikkene falt på plass for Raufoss-treneren.

Han samler troppen til første trening på nyåret mandag 3. januar. Dagen etter reiser de til Tyrkia på en 11 dager lang treningsleir – de første forberedelsene fram mot en ny sesong som åpner med 4. rundekamp i cupen mot Strømsgodset lørdag 12. mars.

Mange spennende treningskamper står også på programmet utover vinteren.

– Det ser ut til at turen til Tyrkia går etter planen. Vi reiser til et sted vi kjenner fra før og som har vært drevet av norske turoperatører i mange år. Vi er trygge på at dette skal bli veldig bra, sier Raufoss-treneren.

Les også

Raufoss møter gammel kjenning og mange storklubber i sesongoppkjøringen

Kommentarer til denne saken