Ny gang- og sykkelvei i Rogne er klar til bruk

FERDIGSTILT: Den nye gang- og sykkelvegen er 2,2 kilometer lang og er en forlengelse av den som ble bygget mellom Coop Rogne og skolen i 2013. Oppland fylkeskommune bevilget cirka 44 millioner kroner totalt til strekningen.

FERDIGSTILT: Den nye gang- og sykkelvegen er 2,2 kilometer lang og er en forlengelse av den som ble bygget mellom Coop Rogne og skolen i 2013. Oppland fylkeskommune bevilget cirka 44 millioner kroner totalt til strekningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjektet har vært omfattende, sier byggeleder for gang- og sykkelvegen langs fylkesveg 51 i Øystre Slidre.

DEL
Nå er arbeidet med gang- og sykkelveg mellom Rogne skole og krysset med Kyrkjebergvegen ferdig. Gangvegen vil gjøre det tryggere for skolebarn og andre innbyggere i Rogne i Øystre Slidre å gå og sykle langs fylkesveg 51.

– Prosjektet har vært omfattende. Vi har satt opp 59 lysstolper, bygget 1400 kvadratmeter støttemur langs vegen og laget 1200 meter nye drensgrøfter. En busslomme har også blitt modernisert, og atkomsten til Åkrokvegen boligområde har blitt flyttet, sier byggeleder Anders Fosse Skjåk i Statens vegvesen.

Oppland fylkeskommune har bevilget cirka 44 millioner kroner totalt til strekningen som er ferdig nå. Det er Fagernes-baserte Kroon Maskin AS som har bygget vegen, og Statens vegvesen har ledet arbeidet på vegne av Oppland fylkeskommune.

Selv om gang- og sykkelvegen er ferdig, gjenstår noe arbeid, blant annet med private avkjørsler og ferdiggjøring av busslommen. Dette arbeidet vil pågå ut neste uke.


Artikkeltags