Gå til sidens hovedinnhold

Ny endring på laget rett før kampstart

Opprykksfavoritt Aalesund er motstander på Nammo stadion i dag. Raufoss-laget har to endringer fra seriepremieren.

Raufoss dominerte andre omgang, skapte mange sjanser og burde tatt alle tre poengene i 1-1-kampen mot Strømmen lørdag.

– Det var en godkjent prestasjon, men selvsagt ønsker vi bedre uttelling, sier Christian Johnsen.

Hans Raufoss-lag vil ha samme tilnærming til Aalesund-kampen, selv om det er et potensielt topplag som står på den andre banehalvdelen.

– Det er også et 4-3-3-lag som spiller litt på samme måte som oss. De er litt i innkjøringen av et nytt lag, de også, men et lag det er mulig å slå.

Johnsen ønsker alltid å angripe, men at det handler om å ha ballen i laget.

– Derfor må vi være gode i gjenvinningsspillet og ha 11 spillere som til enhver tid jobber steinhardt for å vinne tilbake ballen.

Den første serierunden i OBOS-ligaen var preget av jevne og tette kamper.

– Det er jo ikke noe nytt i denne divisjonen. For å vinne må en selv komme opp på toppnivået.

Race og Bydal inn

Amund Møllerhagen debuterte fra start mot Strømmen, i skadefraværet til Nicolai Fremstad og med Edvard Race suspendert etter rødt kort i den siste treningskampen mot Ull/Kisa.

Unggutten fra Kolbu klarte seg meget bra som midtstopper, men må vike plass for Race i startoppstillingen mot Aalesund.

I tillegg måtte Mikkel Frankoch kaste inn håndkleet rett før kampstart. Dansken pådro seg en strekk på trening tirsdag og erstattes av Even Bydal på den sentrale midtbanen.

Det er ingen endringer på skadelista, hvor Nicolai Fremstad (leddbånd i ankel), Emile Dadjo (akilles) og Gard Simenstad (lyske) befinner seg.

– «Nico» er uten noen uker, Dadjo er i full trening, men trenger å få opp formen. Gard begynner litt rolig med ball denne uka, men må ta det gradvis, sier Raufoss-treneren.

Flere innhopp

Han er også fornøyd med framgangen til spissen Andreas Helmersen.

– Andreas er litt om litt på vei tilbake for fullt. Han er flink til å stå på, det gjelder å holde treningstrøkket over tid.

Helmersen har nå hatt flere innhopp i treningskamper, og spilte også de siste 20 minuttene av Strømmen-kampen. Stortalentet har vært veldig plagerammet, men er trolig ikke langt unna en plass i startoppstillingen, om framgangen fortsetter.

Ellers blir det en spesiell kamp for Markus Karlsbakk. 20-åringen er utlånt fra nettopp Aalesund, og er nok ekstra sugen på å vise seg fram mot moderklubben.

PS: Mikkel Frankoch pådro seg en skade på trening tirsdag, men ble spoilleklar til onsdagens kamp.

Laget mot Aalesund: Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa, Marius Alm, Edvard Race, Sivert Westerlund – Teodor Haltvik, Even Bydal, Markus Karlsbakk – Sander Werni, Mame Mor Ndiaye, Markus Aanesland

Andre serierunde i OBOS-ligaen: Onsdag kl. 18.00: Bryne – Ranheim, KFUM Oslo – HamKam, Raufoss – Aalesund, Start – Jerv, Stjørdals-Blink – Sogndal. Torsdag kl. 18.00: Fredrikstad – Sandnes Ulf, Grorud – Strømmen, Ull/Kisa – Åsane

Raufoss – Aalesund kan du høre direkte på OA-TV onsdag med kampstart klokka 18.00. Kommentator er Radio Totens Terje Solbakken.

Kommentarer til denne saken