Gå til sidens hovedinnhold

Ny butikk i Prost Bloms gate ved Fastland

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I avisa har vi sett omtale og skisser som så vidt vi forstår, betyr at noen fremmer forslag/planer om å etablere en ny KIWI-butikk ved Fastland. Det planlagte byggeprosjekt bryter med den etablerte byggeskikken i området som i hovedtrekk består av eneboliger, bungalower og i sin tid toetasjes horisontalt delte tomannsboliger med romslige hager rundt. De fleste tomtene er på vel ett mål hvor mye av det er arrondert grøntområde. Dette var vel den vanligste byggestil i årene rett før og etter krigen. De fleste av de opprinnelige tomannsboliger er i dag gjort om til romslige familievillaer med fint tillagde uteområder for sommerbruk. Sett i sammenheng med disse omgivelsene, vil det planlagte forretningsbygg fremstå som et fremmedelement.

Fastland-området har allerede fått redusert sitt mulige parkeringsområde ved at all lovlig parkering i Parkvegen har opphørt. Det har medført at parkeringen foran og nedenfor kiosken i perioder er overfylt, med negative konsekvenser for andre tilliggende gater og innkjørsler. Det bør ikke nyetableres virksomhet i Fastlands nærområde som kan medføre ytterligere hyppig biltrafikk inn/ut i Prost Blomsgate og behov for mer parkering.

Vi minner om at aktivitetsområdet Fastland ved Gjøvik kommune i 2002 ble tildelt Idrettsforbundets pris for nærmiljøanlegg. Siden den tid har anlegget blitt ytterligere forbedret og utvidet, og det foreligger nå planer om å lage stier/løyper for terrengsykling og lignende i den delen av Hovdetoppen – Hovdeskauen - som ligger på nordsiden og mot Fastland.

Vi anbefaler derfor at planene avvises. Nærmiljøanlegget Fastland begynner ved Prost Blomsgate og går etter Bassengparken etter hvert over i jorder og skoger før det fortsetter over til et av byens fineste turområder. Her begynner byens store og samtidig sentrale friområde. Et butikk-kompleks ved inngangen til dette området og midt i et rolig boligområde er bare helt malplassert.

Kommentarer til denne saken