Gå til sidens hovedinnhold

NTP og 4-felts motorvei fra Løten til Hamar?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skjønner ikke hva de skal med en motorvei til mellom Løten og Hamar? De har allerede en (Rv 3 med ny fire-felt vei) som går fra Brenneriroa på Løten via Vallset- Stange. Da kommer du inn på E6 og kan ta den til Hamar Det er da cirka 30 kilometer. Her kan du vel også kjøre i 100-110. Så tar det vel maks 17-18 minutter.

Kjører du Rv 25 i dag fra Brenneriroa på Løten til Hamar er dette 13 kilometer med noe lavere fartsgrense, og bruker i dag cirka 16 minutter på denne strekningen (sjekk gjerne Guler sider).

Kan ikke bli mange minutter å spare på å bygge ut denne strekningen. Trodde også de hadde forsynt seg med nok dyrket mark på nye motorveier i dette område? Der er også sterke reaksjoner på disse planene i Hamar-regionen, ikke minst i debatt på h-a.no.

Ser også at noen mener at eksportindustrien på Raufoss kan velge å kjøre om Mjøsbrua og Hamar for å komme til Oslo for å bruke eksisterende motorvei? Litt av en omvei, både i tid (cirka 55 minutter) og strekning (60 kilometer), som er meget kritisk for transportører og eksportindustrien i Vestoppland. Anbefaler å bruke de midlene som er satt av til ny motorveg mellom Hamar og Løten på Rv 4 videre sørover fra Gjøvik!

Kommentarer til denne saken