Gå til sidens hovedinnhold

Livet på NTNU – ny tv-serie på oa.no

OA viser deg NTNU Gjøvik fra innsiden. I episode 1 møter vi studenten Henrik (22). Han lager film.

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre studenter gir deg et sjeldent innblikk i livet på universitetet. De har laget tv-serien «Livet på NTNU. Portretter».

TV-serien kan du kose deg med på oa.no gjennom påsken. Serien er fordelt på fem episoder – den første får du allerede nå helt gratis – resten sendes i påsken.

Det er Didrik Kindem Sæther (24), Martin Grove (24) og Nina Eide Martinsen (27) studerer Medieproduksjon ved NTNU i Gjøvik. De hadde et ønske om å lage noe gøy når de skulle i gang med bachelor-oppgaven, ikke bare skrive en oppgave. Nå har de produsert en egen tv-serie for oa.no.

Fem portretter

Hver episode er et portrett av en student eller ansatt ved universitetet i Gjøvik. Seerne blir dermed kjent med fem nye mennesker som holder på med spennende prosjekter både på skolen og fritida.

– Tanken er at seerne skal få bli med inn på innsida og bli kjent med studentene og universitetet, sier serieskaperne.

Blant annet får seerne se en gammel bil bli redesignet og miljøvennlig, én student som leker med filmdrømmen, hvordan man bygger en forretningsidé og et eget jenteprosjekt. Trioen røper svært lite av siste episode. Den er nemlig hemmelig.

– Vi har en «mystery guest» til siste episode, forklarer de, uten at de vil røpe noe mer.

Vil nå unge seere

De har samarbeidet med OA og resultatet får du se på OA-TV.

– Vi har vært på besøk hos OA tidligere og vet at de ønsker å satse på video. Da vi startet samarbeidet er det som et eksperiment. Vi liker å lage film og vil se om det er mulig å selge abonnement på en slik serie, sier de tre studentene.

I tillegg ser de prosjektet som et eksperiment.

– Vi skal gjøre analyser og snakke med folk. Det blir spennende å se om tv-serien kan få unge seere og lesere til å bli abonnenter, sier Kindem Sæther, Grove og Eide Martinsen.

Selv er de svært opptatt av video som innhold, og håper derfor å treffe en bredt aldersspenn. Unge som er nysgjerrige på medstudenter og eldre som ønsker et innblikk i studielivet. De håper hvert fall unge lesere skal være villige til å betale en femmer for fem ukers abonnement for å se serien.

Kommentarer til denne saken