Gå til sidens hovedinnhold

Se den første NTNU-seremonien idag

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå heter det immatrikulering, tidligere snakket man om studiestart. For første gang ønskes 1300 studenter velkommen til et universitet på Gjøvik. Dette gjør seremonien mer høytidelig enn vi er vant med, med prosesjon ledet av trommeslagere, etterfulgt av staselig kledde universitetsledere. Deretter følger taler og kulturinnslag fra den nye scena ved Studentenes hus. OA streamer hele seansen som starter klokka 10.00.

Spesielt invitert til å snakke til studentene er Silvija Seres, som er aktiv investor i flere teknologiselskaper, og styremedlem hos Nordea og NRK. Hun har stor interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet, og omfattende leder- og styreerfaring fra ulike teknologi- og mediebedrifter.

Seremonien byr også på taler fra rektor ved NTNU Gunnar Bovim, viserektor ved NTNU i Gjøvik Jørn Wroldsen, leder for Studentparlamentet Ole-Jacob Oosterhof og underholdning fra Panda Panda, en «støypopkvintett» med bakgrunn fra Institutt for musikk ved NTNU.

Konferansier er Andreas «VitenWahl» Wahl.

Etter seremonien er studentlivet offisielt i gang for de 1300. Foran dem venter den såkalte fadderuka, ti dager med sosialet opplegg for å bli kjent med hverandre og Gjøvik by.

Kommentarer til denne saken