Rekordoverskudd gir treningstilbud til Gjøvik-studentene

Nytt tilbud: Studentene ved NTNU i Gjøvik har ikke hatt et eget treningstilbud tidligere, men nå nærmer det seg en løsning.

Nytt tilbud: Studentene ved NTNU i Gjøvik har ikke hatt et eget treningstilbud tidligere, men nå nærmer det seg en løsning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Et godt treningstilbud til studentene har vært en mangelvare på Gjøvik. Dette vil vi bruke ressurser på å stable på beina framover, sier styreleder i studentorganisasjonen Sit, Ellen Helstad.

DEL

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) har satt av 25 millioner av fjorårets rekordoverskudd på 62 millioner kroner til bygging av treningssentre ved NTNUs tre studiesteder.

Det betyr blant annet at studentene ved NTNU i Gjøvik endelig får et eget treningstilbud, forteller styreleder Ellen Helstad.

– Det har tatt noe tid, fordi vi vil få på plass gode løsninger. I første omgang vil det nå settes i stand et treningsrom i kjelleren på Ametystbygget, slik at vi kommer raskt i gang, sier hun.

Planen er etterhvert å utvide og flytte treningstilbudet.

Helstad påpeker at fysisk helse henger tett sammen med psykisk helse, som igjen påvirker studiehverdagen.

– Dette er noe av grunnen til at etablering av treningstilbud er en viktig prioritering fra Sits side, forteller hun videre.

Dobler rådgiverkapasiteten

I tillegg til treningsmidlene er 18 millioner kroner av overskuddet satt av til andre velferdstiltak. For Gjøviks del innebærer det blant annet at en ny rådgiver vil være på plass fra august av, slik at kapasiteten dobles.

– Vi ser at dette er noe folk trenger og bruker, sier Helstad.

Midlene til de planlagte studentboligene i Røverdalen vil ikke tas fra overskuddet, men finansieres gjennom lån og statlige tilskudd, forteller styrelederen.

– Vil gi mer tilbake til studentene

To millioner er også satt av til sponsorprogrammet hvor de ulike studentorganisasjonene kan søke om midler.

– I forbindelse med at Sit er 70 år i år ønsker vi å gi mer tilbake til studentene, sier Helstad.

Hun understreker at de i alt 43 millionene til velferdstiltak er ikke øremerket til konkrete prosjekter enda.

– Vi gjør løpende vurderinger av prosjekter, og overskuddet gjør at vi kan hoppe på raskere, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken