Gå til sidens hovedinnhold

– Godt nytt for NTNU Gjøvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen foreslår å bevilge 15 ekstra mill kr for 2018 til å styrke forskning og utdanning innen IKT-sikkerhet og kryptologi når de legger fram revider nasjonalbudsjett 15. mai. Dette varslet forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) under et besøk på Simula i Bergen i går. Bevilgningen skal deles i tre med 5 mill kr hver til Simula, Simula@UIB (justis) og 5 mill kr til NTNU.

– Dette er enda mer godt nytt for NTNU Gjøvik, sier Venstres stortingsrepresentant Ketil Kjenseth fra Gjøvik, som har jobbet for å sørge for at NTNU CCIS ved NTNU Gjøvik kom inn på statsbudsjettet med en årlig bevilgning.

– Det er også bra for hele cyber-satsingen i Innlandet, hvor samspillet mellom NTNU CCIS på Gjøvik og Cyberforsvaret på Jørstadmoen på Lillehammer er viktig, fortsetter Kjenseth.

– Kunnskap om kryptologi og IKT-sikkerhet er avgjørende for Norges trygghet. Vi har for få personer med norsk statsborgerskap med høy kompetanse som kan sikkerhetsklarereres. Det er derfor veldig viktig at vi sikrer økt bredde og rekruttering av denne kompetansen, sier Kjenseth i ei pressemelding.

Kommentarer til denne saken