Det er Universitetsavisa.no som skriver om at det nå arrangeres NM i hacking på Gjøvik.

– Det er Justisdepartementet som ønsker et norgesmesterskap i hacking, og de kom til oss ettersom vi har det største og mest slagkraftige fagmiljøet innen datasikkerhet. Et slikt mesterskap er rett og slett en fin måte å rekruttere de klokeste hodene innen feltet på, sier Sofie Nystrøm, direktør i NTNU Center for Cyber and Information Security (CCIS) til universitetsavisa.

I helga ble det arrangert innledende runder over internett, men i slutten av september skal selve mesterskapet arrangeres på Kallerud på Gjøvik. De beste i NM blir tatt ut til et norsk landslag som skal representere Norge i europamesterskapet i Malaga i Spania senere i høst.

Etisk hacking

– Det er anerkjent fakta at det er globalt økende etterspørsel etter cyber- og informasjonssikkerhetskompetanse. For å imøtekomme denne etterspørselen, gjennomfører mange land nasjonale cybersikkerhetskonkurranser for å finne nye talenter, sier Nystrøm.

Hun understreker at de er ute etter hackere som gjøre dette på en etisk måte.

– Ja, for oss er begrepet «etisk hacking» veldig viktig, og vi jobber for at studentene skal lære etikken rundt faget, sier Nystrøm videre til universitetsavisa.

Økt sikkerhet

Tanken er at de som kan å hacke også kan hjelpe til med å finne, og stenge, sikkerhetshull i den digitale infrastrukturen verden har gjort seg så avhengig av.

– Det er jo mange bedrifter som ansetter tidligere hackere på grunn av dette, men de vil jo helst ansette de flinke folkene som har etikken og samfunnsforståelsen inne. For oss har det aldri vært et stort problem med uærlige hackere, sier CCIS-direktør Sofie Nystrøm til Universitetsavisa.