CCIS har utviklet en sikkerhetsløsning for lagring av fingeravtrykk. Patentet er nå kjøpt av firmaet CrossMatch, som er ansvarlig for slike ordninger på grenseoverganger inn til USA. Det opplyser CCIS i en pressemelding.

– For å komme inn i USA må du legge igjen fingeravtrykkene fra alle ti fingre. Det innebærer en stor sikkerhetsrisiko å lagre så store mengder fingeravtrykk, bemerker Bian Yang, som står bak det nye systemet sammen med kolleger.

Metoden de har utviklet gjør at et uendelig antall digitale informasjonsbiter kan genereres fra det samme fingeravtrykket. Disse kan så brukes som passord forskjellige steder. Man slipper altså å bruke hele det personlige fingeravtrykket, noe CCIS mener gir betydelig økt personvern.

– Vi sikrer at disse informasjonsbitene ikke kan koples til hverandre, og at de ikke kan koples tilbake til det opprinnelige fingeravtrykket. Det er viktig for å forhindre at noen stjeler eller misbruker fingeravtrykksinformasjonen din. Å beskytte informasjonen før du sender den til skyen og samtidig bruke den i beskyttet form vil bli viktig i framtida, uttaler Yang i pressemeldingen.