Cup-kamp i glupe ideer

CUP-KONTROLL: De hadde full kontroll tidtager Ida Kristine Rebne (t.v) og event kordinator, Charlotte Røvang.

CUP-KONTROLL: De hadde full kontroll tidtager Ida Kristine Rebne (t.v) og event kordinator, Charlotte Røvang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

GJØVIK: Start Gjøvik arrangerte lokal finale i Venture cup med åtte deltakere i Huset onsdag kveld.

DEL

Deltakerne fikk tre minutter hver til å presentere sin forretningsidé. På den tiden skulle de overbevise publikum og juryen på hva ideen gikk ut på. Selv om konkurransen gikk på NTNU, var det ikke bare studenter som stilte til start i team eller som enkelt personer.

Nestleder Ida Kristine Rebne fra Start Gjøvik forteller at Venture Cup er Norges største forretningsplankonkurranse og blir arrangert hvert år. Venture Cup holdes også i Danmark, Sverige og Finland.

De to første plassene i den lokale finalen går videre til den regionale finalen, og vinneren der igjen får plass i den nasjonale finalen.

–I vår lokale finale arrangerte vi et lite event i forkant, vi starte på mandag, der studentene på NTNU Gjøvik kunne møte som enten idéhager eller være med som en samarbeidspartner. Her kunne studentene fortelle om sin idé, få tilbakemeldinger og danne superteam. Å utvikle en idé krever kunnskap fra flere områder, så å danne superteam med studenter fra flere studieretninger kommer godt med i en slik prosess. forteller Rebne.

–Vi i Start kommer til å oppdatere vår facebookside om hvordan det går med vinnerne framover. Vi gleder oss masse til den regionale finalen, og skal gjøre vårt beste for at vinnerne våre får mulighet til å komme seg videre i Venture cup forteller Ida Kristine Rebne.

Og hun vil til slutt takke samarbeidspartnere for premier og foredrag.


1.-plassen og vinner av 5000 kroner gikk til Daniel Arevalo, som er student på NTNU Gjøvik. Ideen kaldt Ruvikas «Transparent and Accountable Social Development Funding Powered by Blockchain» 

2.-plassen og vinner av 3000 kroner gikk til Martin Molenaar og Øyvind Soma som studerer elektronikk ved NTNU, med ideen om innendørs automatisert landbruksvirksomhet

Begge vinnerne går til den regionale finalen som finner sted vår/sommer. Årets jurypanel besto av Terje Krogstad fra Escio, Inge Øystein Moen fra NTNU og Gudmund Bakken fra DNB. Og Rebne vil til slutt takke samarbeidspartnere for premier og foredrag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken