Vant Birken etter påkjørsel

Ingen tvil om hvem som var best over fjellet i dag. Bildet er tatt fra femmila i kollen
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ingen tvil om hvem som var best over fjellet i dag. Bildet er tatt fra femmila i kollen Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Martin Johnsrud Sundby påkjørt av snøscooter, men vant likevel Birkebeinerrennet.

Påkjørselen skjedde i Kvarstadlia, men verdenscupvinneren slo likevel knockout på konkurrentene da han vant Birkebeinerrennet lørdag. 

Sundby droppet verdenscupavslutningen i Canada for å være med familien på hytta i Sjusjøen, men fikk dispensasjon for å bruke et par timer på å gå Birkebeinerrennet.

32-åringen måtte se langløpsseieren i Birken gå fløyten da han ble slått av Petter Eliassen i 2015, men to år senere fikk Sundby sin revansje.

Den norske landslagsløperen satte høy fart fra start i finværet over fjellet fra Rena, men hadde selskap av tidligere lagkamerat Simen Østensen til det var tre mil igjen.

Dramatikk

Eliassen prøvde å komme opp til duoen, men de to utfordrerne klarte ikke følge da Sundby rykket alene opp Midtfjellet.

Med 21 kilometer igjen gikk plutselig Sundby i bakken etter å ha blitt påkjørt bakfra av en snøscooter som filmet til TV-sendingen. Veteranen sendte i vei en muntlig kraftsalve mot sjåføren av scooteren, og var tydelig irritert etter å ha fått et ublidt møte med snøen.

Sundby kom seg imidlertid opp igjen og fortsatte hardkjøret, til tross for at han måtte gå med en stav som hadde annen lengde enn den andre.

Ikke ny rekord

Østensen og Eliassen teamet opp og tok opp jakten på Sundby etter uhellet, men de to langløperne klarte ikke tette luka ned til Sjusjøen.

Sundby har tidligere uttalt at en seier i et langløp står høyt på ønskelista. Lørdag fikk han ønsket oppfylt etter å ha gått i mål i ensom majestet etter å ha brukt 2.20.53,6 over 54 kilometer i klassisk stil fra Rena til Lillehammer.

Eliassen tok andreplassen, mens Østensen ble nummer tre.

Sundby klarte akkurat ikke sette ny løyperekord. Eliassen beholder rekorden på 2.19.28,3 fra 2015. På kvinnesiden har Therese Johaug rekorden fra samme år. Den lyder på 2.41.46,6.

Justyna Kowalczyk rykket tidlig fra sine konkurrenter på kvinnesiden lørdag og får seieren i 2017-utgaven.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags