Oppgraderingsarbeider på Oslo S og Østlandet fører til togproblemer i sommer. Målet med arbeidene er færre forsinkelser.

Natt til lørdag starter en seks uker lang arbeidsperiode på jernbanen i og rundt Oslo. Arbeidene på Oslo S er en del av fornyelsen av infrastrukturen i Oslo-området og byggingen av nye spor for Follobanen og Østfoldbanen inn mot stasjonen.

Arbeidene vil få omfattende konsekvenser for togtrafikken i både den første og den siste uken arbeidene varer, melder Jernbaneverket.

I uke 26 (27. juni-30. juni) stenges Østfoldbanen fra Oslo S til Ski. De fire neste ukene (4. til 30. juli) stenges banen mot Mysen mellom Ski og Kråkstad.

Så stenges Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski igjen den første uken i august. Den uken stenges også strekningene fra Oslo S til Grefsen, Bryn og Lillestrøm.

På de stengte strekningene erstattes togtrafikken med alternativ transport med buss og T-bane.

Målet med arbeidene er å få ned antall feil som skaper dårlig punktlighet i togtrafikken og å øke kapasiteten på stasjonen for å få til en bedre trafikkavvikling. Oppgraderingsarbeidene koster 160 millioner kroner. (©NTB)