Streikende NRK-journalister lager alternativ bryllupssending

NRK-journalistene holder sin egen Facebook-sending når prins Harry og Meghan Markle gifter seg lørdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix.

NRK-journalistene holder sin egen Facebook-sending når prins Harry og Meghan Markle gifter seg lørdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De streikende journalistene som skulle dekket prinsebryllupet i London for NRK, lager i stedet en alternativ Facebook-sending om begivenheten.

NRK har besluttet å sende bildene fra bryllupet uten kommentarer. Nå stiller Pål Plassen, Gry Blekastad Almås, Svein Bryn, Kristi Marie Skrede, Katarina Theis-Haugan, Espen Aas og Milana Knežević opp og lager sin egen sending klokka 12 utenfor TV-resepsjonen på Marienlyst i Oslo.

Norsk Journalistlag i NRK opplyser til NTB at teamet ikke skal kommentere bryllupet live, men at de nok kommer til å snakke litt om forventninger til kjoler og antrekk, seremonien og alle de andre temaene som de hadde forberedt til sendingen som skulle være på NRK.

Tidligere London-korrespondent Espen Aas er også med på direktelink fra den britiske hovedstaden, hvor han er på privattur – altså ikke i regi av arbeidsgiveren.

NRK-journalistene streiker med krav om kompetanseløft, bedre behandling av tilkallingsvikarer og å minske lønnsgapet noe til journalister i de andre riksmediene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken