Ti idrettshelter drar til Portugal i sommer for å spille inn en ny sesong av NRK-suksessen «Mesternes mester». En av dem er Gro Hammerseng-Edin, opplyser NRK i en pressemelding.

Håndballspilleren fra Gjøvik, bosatt i Larvik, har spilt 167 landslagskamper for Norge og scoret hele 631 mål. Som kaptein ledet hun det norske håndballandslaget til gull i OL (2008) og EM (2004 og 2006), samt sølv i VM (2001 og 2007).

37-åringen har også vunnet Champions League med Larvik (2010/2011-sesongen), blitt kåret til årets lagspiller og årets forbilde på Idrettsgallaen, og mottatt en rekke andre personlige utmerkelser.

Deltakerlista

Den neste sesongen av «Mesternes mester» sendes på nyåret 2018. Innspillingen av sesong nummer ni foregår i Faro sør i Portugal, og starter i begynnelsen av juni.

I tillegg til Gro Hammerseng-Edin deltar Kurt Asle Arvesen (42), sykling, Isabel Blanco (38), håndball, Rolf Falk-Larssen (57), skøyter, Solveig Gulbrandsen (36), fotball, Lena Boysen Hillestad (48), hundekjøring, Steffen Iversen (40), fotball, Espen Jansen (49), turn, Bjørg Eva Jensen (57), skøyter og sykling, og Andreas Ygre Wiig (36), snøbrett.

– Spennende bukett

– Jeg synes dette er en helt utrolig spennende bukett idrettsutøvere, uttaler programleder Dag Erik Pedersen i pressemeldingen.

«Mesternes mester» har seertall opp til over millionen. Serien har vunnet Gullruten for beste konkurransedrevne reality to ganger.

Pedersen har vært programleder helt siden første sesong ble sendt i 2009.

Bare mannlige vinnere

Så langt har bare menn som har vunnet tittelen «Mesternes mester». Forrige sesong vant Anders Jacobsen, men snøbrettkjører Helene Olafsen ga skihopperen kamp til døra.

– Håpet om å se ei jente vinne er ikke mindre denne gangen, sier Dag Erik Pedersen.

Tidligere sesonger av «Mesternes mester» har vært spilt inn i Spania, på Malta, Kypros, i Ungarn, Italia, på Sicilia, i Monaco og Hellas.