(Gudbrandsdølen Dagningen) Det kommer fram i en børsmelding torsdag morgen.
I meldingen står det at endringene gir en innsparing på drøyt 30 millioner kroner årlig.
Siden mai har en arbeidsgruppe sett på muligheten for å samle slakting og skjæring av storfe og gris på færre steder, som et ledd i å redusere overkapasitet og bedre lønnsomheten i selskapet.
Konsernstyret er samlet onsdag og torsdag, og har besluttet å avvikle skjæring av gris på Nortura Rudshøgda og overføre denne aktiviteten til andre anlegg, i tillegg til avgjørelsen om å oppgradere storfeprosessen på samme sted, og avvikle Nortura på Otta.
– En vond sak, men vi mener vi må ha færre anlegg fremover for å skape lønnsomhet for selskapet og bonden, sier styreleder i Nortura Trine Hasvang Vaag.
– Avgjørelsen om å legge ned denne tradisjonsrike fabrikken har ikke vært lett, legger hun til.
Det er totalt 78 medarbeidere som settes i omstilling, 63 av disse har arbeidssted på Otta.
Omstillingen skal skje i løpet av 2020.