Gå til sidens hovedinnhold

Norges Bondelag får bred støtte: – Vi må snu den alvorlige utviklinga i landbruket

På initiativ fra Norges Bondelag går en rekke landbruksorganisasjoner sammen om #Landbruksløftet.

#Landbruksløftet går ut på å utfordre alle stortingskandidater og politiske partier til å heve bøndenes inntekter betydelig fram mot valget i september. Det opplyser Norges Bondelag i en pressemelding.

– Kraftig inntektsvekst er avgjørende for å utvikle framtidas landbruk. Et samla landbruk ber politikerne i årets valgkamp om et landbruksløft, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag, i pressemeldingen.

– Vi ber konkret om at politikerne i neste stortingsperiode forplikter seg til at inntektene i jordbruket skal opp på samme nivå som andre grupper i samfunnet. Det må skje gjennom de neste, årlige jordbruksoppgjørene. Vi må snu den alvorlige utviklinga i landbruket, og det krever politisk vilje, sier Bjørn Gimming.

Les også

Han tjente millioner på håndsprit-dispensere: – Jeg gikk all in

Bred støtte

Mange aktører fra et bredt landbruk gir sin støtte til initiativet fra Norges Bondelag. Til sammen stiller 33 produsenter, industriaktører og andre organisasjoner i landbruket seg bak #Landbruksløftet.

– Det er et sterkt signal når et samla landbruk og aktører fra hele bredden i norsk landbruk ber om politisk forpliktelse til at bondens inntekt skal betydelig opp. Et samla landbruk vil sikre vår samlede evne til å forsyne det norske markedet med trygg og god mat. Vi opplever å ha forbruker i ryggen for å få det til, understreker Gimming.

– Det er viktig for hele næringa at politikerne tar stilling til landbruksløftet, for å sikre at landbruk og inntektsvekst blir prioritert høyt. Det har betydning for et fortsatt landbruk over hele landet, bosetting, at bonden gjør nødvendige investeringer og for å opprettholde verdiskapingen fra hele verdikjeden, sier Bjørn Gimming.

Les også

Da hun parkerte ved hytta veltet det røyk ut fra bilen

Les også

Vaskemaskin tok fyr – fire personer er evakuert

61.000 medlemmer

Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet.

Bondelaget er partipolitisk uavhengig og er den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Organisasjonen har 61.000 medlemmer, omtrent 500 lokallag og 13 fylkeslag, ifølge pressemeldingen.

Les også

Nytt smittetilfelle etter utenlandsreise: – Test deg når du kommer hjem

Kommentarer til denne saken