Norge vant 8–0 over Malta i kvalifisering til U17-EM: – Vi skulle scoret flere

SENTRALE: Kaptein Kristian Fredrik Arnstad (16) og Tobias Gulliksen var sentrale i Norges seier over Malta.

SENTRALE: Kaptein Kristian Fredrik Arnstad (16) og Tobias Gulliksen var sentrale i Norges seier over Malta. Foto:

Norges U16-landslag noterte seg for en storseier da Malta ble slått med åtte mål på Nammo stadion søndag. Nå blir det ren gruppefinale mot Østerrike.

DEL

Etter en knapp 2–1 seier mot Bulgaria i forrige kamp på Briskeby Stadion på Hamar skulle Norge møte Malta for deres andre av tre kamper i denne kvalifiseringsrunden.

Norge stilte med kjente ungdomsstjerner fra start som til daglig spiller i utlandet. Oscar Bobb spiller til daglig på U18-laget til Manchester City, mens Mathias Bauer spiller på U17-laget til Augsburg i Tyskland.

Norge startet i hundre og ledet 2–0 allerede etter åtte minutter ved scoringer av Bryan Fiabema og Tobias Fjeld Gulliksen.

Stjerneskuddet

Videre anført av Oscar Bobb som delte ut målgivende pasninger til sine lagkamerater. Mange husker Bobb som stjerneskuddet som herjet på Norway Cup for en tid tilbake. Den gang spilte unggutten for Lyn Fotball.

Det sto hele 6–0 til pause, og da hadde spiss Bryan Fiabema scoret hat trick, mens Kristian Arnstad og Mathias Bauer noterte seg for hver sin scoring.

I andre omgang fortsatte Norge sin dominans, men scoringene ble det færre av. Tobias Fjeld Gulliksen scoret de to siste målene og noterte seg også for et hat trick i kampen.

Overlegne i alle ledd

Etter kampen sa kaptein Kristian Arnstad om at de gjerne skulle hatt flere mål for å kunne gå forbi Østerrike på målforskjell.

– Vi skulle gjerne hatt flere mål i andre omgang. Vi er overlegne i alle ledd, og jeg syntes vi skulle utnyttet det enda bedre, sa Arnstad.

Norge møter nettopp Østerrike på Briskeby Stadion allerede nå på onsdag. Hat trick-helten Tobias Fjeld Gulliksen forteller at de skal gi Østerrike alt de har.

– Ettersom vi er underlegne på målforskjellen må vi vinne for å ta førsteplassen, det skal vi gjøre. Vi skal gi alt, sa Gulliksen etter kampen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags