Nordisk treff i Highland Cattle-foreningen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Det ble på alle måter en vellykket dag da Norsk Highland Cattle Forening avsluttet sitt nordiske treff med inviterte fra Sverige, Finland og Danmark hos Håkon Ringvold på Forsetsetra i Synnfjellet på søndag. Vinden røsket riktignok godt tak i både jakker og luer, men så lenge regnet uteble var alle fornøyd. – Ja, jeg ba til høyere makter om at det måtte bli oppholdsvær i dag, men jeg glemte å nevne vinden, sier Håkon Ringvold og ler. Vinden så likevel ikke ut til å plage de besøkende nevneverdig der de vandret rundt på setra, tok bilder av dyrene og landskapet rundt, og etter hvert fikk servert grillmat i form av hamburgere og pølser, samt spekemat av høylandsfe i tillegg til kaffe og wienerbrød. Praten gikk livlig, og det var helt sikkert godt med en benstrekk etter en tretimers busstur fra Gardermoen. Nordisk treff hadde da allerede tre dager bak seg med både faglig påfyll og sosial hygge. Totalt 50 personer, spesielt inviterte gjester inkludert, hadde tatt turen denne dagen.

Det var nok ikke helt tilfeldig at foreningen la treffets avsluttende dag hos nettopp Håkon Ringvold på hans seter i Synnfjellet. Nestleder i Telemarks lokallag, og tidligere leder i Norsk Highland Cattle Forening, Inger Elisabeth Bakken Haugarne, hadde tatt på seg oppgaven som guide, og hun var ikke i tvil om at et besøk på Forsetsetra var obligatorisk da treffet skulle planlegges: - Håkon blir sett på som Highland Cattle-miljøets ”grand old man”, og hans kunnskap og engasjement om dyrene og driften savner nesten sidestykke. Vi bare måtte få med oss et besøk her på setra, forteller Elisabeth, som også har vært hovedarkitekten bak treffet.

Dyrene viste seg også fra sin beste side, for selv med fremmedfolk svinsende rundt med kameraer og mobiltelefoner i og rundt flokken, oppførte de seg likevel eksemplarisk og utviste stor ro og tålmodighet. Totalt teller besetningen til Håkon Ringvold rett i underkant av 90 dyr, men oksene og noen kviger er igjen på gården i Skartlibygda, så anslagsvis 70 dyr går på beite på setra. – De går her litt på overtid nå, men jeg synes det var morsomt å kunne de vise de fram her oppe. Til uka er det likevel ingen bønn; da går ferden hjem igjen til bygda, avslutter Håkon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken