Gå til sidens hovedinnhold

NM i Boccia for lag i Totenhallen

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Østre Toten Helsesportlag og Gjøvik Handicapidrettslag sto i helga 23-24.11 som arrangør av NM i Boccia for lag i Totenhallen. Det var i alt 48 lag fordelt på 17 forskjellige idrettslag/foreninger – fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Det ble en høytidelig åpning med Toten Janitsjar som spilte både til innmarsj og utmarsj. Ordfører Bror Helgestad ønsket velkommen fra Østre Toten kommune, og Vigdis Mørdre fra Fleridrettsforbundet åpnet stevnet.


Lagene er inndelt etter funksjonsnivå til de enkelte spillere, og vi hadde 8 forskjellige klasser + 1 åpen klasse. Det er mye logistikk som skal klaffe med så mange, så vi måtte benytte både A og B-hallen, fordelt på 15 baner.
Det trengs både resultatskriver og ballplukker i tillegg til dommer på hver bane, så vi måtte engasjere mange frivillige. Disse gjorde en strålende jobb, slik at hele arrangementet gikk helt etter oppsatt tidsplan.


Det var 2 juniorklasser, og her vant Helios 7 og Sarpsborg 10 hver sin klasse.
Oslo vant klasse 1R, Solør 1 var de eneste som stilte i klasse 2.
I klasse 3 vant Gjøvik 3, klasse 4 vant Moss 1, og klasse 5 vant Sarpsborg 2.
I åpen klasse vant Røyken 6.
Østre Toten oppnådde 6. plass i klasse 3 og 7. plass i klasse åpen, samt 2. plass i klasse 1R.
Det viser seg at det har blitt et ganske høyt nivå i enkelte klasser, da det var mange uavgjorte kamper, og var ganske tett på de øverste plassene.


Når vi tar en runde under spillet, ser vi både intens konsentrasjon, og utbrudd etter et «mislykket» kast, men også kun glede over å bare være med på et slik samlende arrangement -selv med et tap på 26–0.

Fleridrettsforbundets leder Mette Berg sto for utdeling av premier, og våre egne Fatiha Dyste og Katrine Lønhaug Bekkelund delte ut blomster og gaver til medaljevinnerne til trompetfanfare.
Forbundets leder takket til slutt arrangørene for et flott og vellykket stevne.

Kommentarer til denne saken