Gå til sidens hovedinnhold

NM-gull til Oda

Artikkelen er over 2 år gammel

Oda Utsi Onstad satte ny personlig rekord og tok NM-gullet i lengde på Hamar lørdag.

Fagernes-jenta hoppet 6,34 i femte omgang og var med det i egen klasse. Dermed forsvarte hun NM-gullet fra Byrkjelo for ett år siden.

Vinnerresultatet på 6,34 var personlig rekord med tre centimeter. Den gamle bestenoteringen var på 6,31 og ble satt så langt tilbake som i 2006. Med til historien hører det at Utsi Onstad tangerte rekorden da hun hoppet 6,31 under et sommerstevne i Oslo i forrige måned.

– Jeg er kjempefornøyd. Persen min fra 2006, så det føles helt herlig endelig å slå den, smilte norgesmesteren til Oppland Arbeiderblad etter lengdekonkurransen på Hamar.

Helt overraskende kom ikke det sterke resultatet.

– Jeg kjente allerede i kvalifiseringen i går at jeg kunne hoppe langt, sa Utsi Onstad, som i kvalifiseringen endte på 6,08.

Ned til sølvvinner Mia Guldteig Lien fra Ranheim skilte det til slutt 40 centimeter. Thale Leirfall Bremset fra Stjørdal tok bronsen på 5,85.

Oda Utsi Onstad har nå i alt åtte NM-medaljer i lengde utendørs. Den første tok hun som 16-åring i 2006.

Søndag skal Fagernes-jenta som konkurrerer for bergensklubben Norna-Salhus forsøke å forsvare fjorårets NM-gull i tresteg. Også der er hun på forhånd kjempefavoritt.

Kommentarer til denne saken