Gå til sidens hovedinnhold

Nissi (13) slo 45 år gammel norsk aldersrekord i Søndre Land-hallen

Artikkelen er over 1 år gammel

Nissi Kongolo (13) fra Søndre Land IL Friidrett hoppet lørdag 1,42 meter i høyde uten tilløp. Resultatet er ny norsk aldersrekord for gutter 13 år. Den gamle rekorden var på 1,40 og ble satt helt tilbake i 1974.

Prestasjonen fant sted under kretsmesterskapet for Oppland og Hedmark i hoppøvelser uten tilløp, som lørdag ble avviklet i Søndre Land-Hallen.

Resultatet er naturlig nok også ny kretsrekord for G13 i Oppland, med en forbedring på sju centimeter. Kretsrekord ble det på Nissi også i lengde uten tilløp, der han hoppet 2,78 meter. Dette er en forbedring av den tidligere kretsrekorden i hans aldersklasse med 19 centimeter.

Det var brødre av Nissi som hadde begge de to tidligere kretsrekordene. Caleb Kongolo med 1,35 meter i høyde uten tilløp og Josue Kongolo med 2,59 meter i lengde uten tilløp. Begge deltok i lørdagens KM i Søndre land-Hallen, nå i henholdsvis 18/19- og 17-års klassen.

Les også

Ambisiøse søsken

Caleb, som er regjerende norsk juniornorgesmester i høyde uten tilløp, forbedret sin personlige rekord med en centimeter til 1,56 meter i høyde uten tilløp. Josue hoppet 2,96 meter i lengde uten tilløp.

De tre brødrene Kongolo sto dermed alle for noen av de beste resultatene under lørdagens kretsmesterskap.

Kommentarer til denne saken