Nils (44) har ikke klippet eller trimmet skjegget siden 2016 – nå skal han til VM

FRISØR: Hos barberer Thor Åge Olsby fikk norgemester Nils Kåre Fugelsnes stellet skjegget tilbake i 2016. Nå er Fugelsnes klar for VM.

FRISØR: Hos barberer Thor Åge Olsby fikk norgemester Nils Kåre Fugelsnes stellet skjegget tilbake i 2016. Nå er Fugelsnes klar for VM. Foto:

– Nå lar jeg det bare bli større og større, sier 44-årige NIls Fugelsnes fra Reinsvoll foran VM i skjegg.

DEL

For fire år siden returnerte Nils Fugelsnes fra en hyttetur uten tilgang på innlagt vann. Han var litt småskjeggete. Sammenlignet med hva han er i 2019 var det ingenting, men det var starten på et svært frittvoksende skjegg.

I mai reiser totningen til Antwerpen i Belgia for å delta i VM med skjegget sitt, som ikke har blitt trimmet eller klippet siden 2016.

– Hvis du spør en mann med skjegg, er svaret alltid at han vil ha større. Jeg vil se hvor stort det kan bli, sier 44-åringen til VG.

Les også: Norges tredje beste skjegg

Miljøet for denne typen konkurranser er ifølge Fugelsnes stort. Klassen han skal delta i under VM er «Natural full beard», som betyr at det for det meste skal være naturlig.

Likevel legges det opp til at skjegget skal stelles før konkurransen.

– Det er en knallhard konkurranse, og det er spesielt mange fra Texas-området, hvor de har en litt annen skjeggekultur og lengre historie med storskjegga mannfolk. I min klasse kommer det nok noen kjempestore skjegg som blir vanskelige å slå. Jeg håper på det beste, og for meg er det kjempestas bare å reise ned og være en del av det, sier Fugelsnes til VG.

Reinsvollingen har blant annet stor suksess med å dele bilder av seg selv i sosiale medier.

Les også: Finalist i Norges beste skjegg: – Skjeggfolk er ålreite folk

Artikkeltags