Gå til sidens hovedinnhold

NIF åpner for kamper igjen

Norges idrettsforbud opplyste mandag at det åpnes for treningskamper i toppidretten. Norges Fotballforbund vil se nærmere på mulighetene tirsdag.

Idrettsforbundet har fått godkjennelse for at det kan spilles treningskamper. Det bekrefter kommunikasjonsansvarlig i Norges idrettsforbund, Finn Aagaard, til Oppland Arbeiderblad mandag kveld.

– Ja, toppidrettslag kan i teorien spille treningskamper igjen. Det er noen forutsetninger i forhold til smittespredning der kampene skal spilles. Der det er strenge tiltak kan det ikke gjennomføres kamper. Som for eksempel i Bergen akkurat nå, sier Aagaard.

Uten tilskuere

Han understreker også at det er opp til det er strenge restriksjoner i forhold til gjennomføringen av treningskamper.

– Det er fotballforbundet som bestemmer retningslinjene for fotball. De har laget sin egen trenings-protokoll. Norges Fotballforbund bestemmer om det skal åpnes for kamper under de restriksjonene som er lagt til grunn. Vårt poeng er at slike kamper defineres som trening, at kampene ikke skal ha mye oppmerksomhet og helst ikke har for store reiseavstander. Fra vårt synspunkt er det medisinske helsehensyn som ligger til grunn for å åpne for treningskamper. I og med at man etter planen skal starte med kamper igjen 15. februar, er noen idretter nødt til å ha mulighet for å spille treningskamper, sier Aagaard.

– Kan bli aktuelt

Fotballen har seriestart 5. april.

– Det er opp til det enkelte særforbund å avgjøre om de vil åpne for treningskamper, sier Aagaard.

Rune Pedersen i Norges Fotballforbund svarte dette på SM med spørsmål om toppfotballen nå kan spilles treningskamper i de øverste divisjonene.

– Det KAN bli. Må avvente til jeg ser tekst og innhold, svarte Rune Pedersen om meldingen fra Norges idrettsforbund.

Daglig leder i Raufoss Fotball, Bent Dalby, hadde ikke fått noen beskjed om åpning for treningskamper mandag kveld.

– Vi får nok nærmere informasjon tirsdag, sier Dalby.

Raufoss skulle i utgangspunktet spille mot Eidsvold Turn onsdag og HamKam fredag. De kampene er foreløpig avlyst.

Hockey

Gjøvik Hockey går også under toppidrettsbestemmelsene. Til Hamar Arbeiderblad sa generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, dette.

– Nå blir det muligheter til å spille treningskamper. Klubbene får beskjed om det i dag, mandag. Det er blitt utformet en egen protokoll for treningskamper, sier Ottar Eide.

Daglig leder i Gjøvik Hockey, Ketil Heidenberg, var ikke tilgjengelig for kommentar mandag kveld.

Kommentarer til denne saken