Gå til sidens hovedinnhold

Nei takk! Vi trenger ikke mer høyrepolitikk i Innlandet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når man leser innlegget til Oddvar Møllerløkken (H) kan man lure på om høyrepolitikere i Innlandet har fulgt med i timen og sett hva deres politikk har gjort med Innlandet.

Jeg er enig med ham i at Innlandet trenger partier ved roret nasjonalt som evner å gå framlengs fremover. Vi trenger partier og politikere som utvikler løsninger på dagens og morgendagens utfordringer, og ikke møter utfordringene med gårsdagens løsninger basert på gårsdagens virkelighet. Det er nettopp derfor vi ikke trenger mer høyrepolitikk i Innlandet.

Møllerløkken hevder at med Høyre ved roret skal et av kjennetegnene ved Innlandet være bolyst. Jeg lurer da på hvilken planet Møllerløkken lever i. Vi skaper ikke mer bolyst med et svekkes politi og beredskap, stadig dårligere kommuneøkonomi, økt sentralisering og mer tvang. Slik politikk bidrar til en ting, og det er å utarme distriktene og gjør det mindre attraktiv å bo i områder som Innlandet.

Innlandet trenger politikk som motvirker sentralisering og gjenskaper folks lyst til å bo i distriktene. Vi trenger politikere som ser mulighetene i et langstrakt land som Norge og er villige til å satse på distriktene. Da trenger vi ikke mer Høyrepolitikk, det har vi fått nok av.

Det er åpenbart at noen i Innlandet både trenger og ønsker mer Høyrepolitikk. Det er tross alt noen som har tjent på denne politikken. Som eksempel kan Hamar nevnes, de har profittert grovt på Høyres sentraliseringspolitikk og det vil de trolig fortsette med dersom den blå regjeringen får lov til å styre landet i fire år til. For resten av Innlandet vil det bety fire nye år med mer sentralisering.

Møllerløkken prøver ikke en gang å kamuflere meningene hans bak fine ord som «robust og effektivitet» når han avslutter innlegget sitt med å skrike ut at mer sentralisering er det som venter oss med fire nye år med Høyre ved roret. Dette passer dårlig med Møllerløkkens påstand om at borgerlig politikk bygges «nedenfra og opp». Det sistnevnte har vi sett lite til i Innlandet de siste årene. Å tre sentraliserende reformer nedover, og uten å lytte til folkeviljen, er på ingen måte å bygge «nedenfra og opp». Det er å rive ovenfra og ned. Det vil jeg takke pent nei til.

Kommentarer til denne saken