Gå til sidens hovedinnhold

Nei, Røberg-Larsen: Regjeringa er et problem, EØS en katastrofe!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

2. februar har Bjørn Jarle Røberg-Larsen et svar på mitt innlegg den 21. januar. Takk for tilsvar.

I innlegget prøver han snu saken på hode. Det er høyre-regjeringen og flertallet på Stortinget, og ikke EØS som er skyld i "svakhetene i arbeidslivspolitikken i Norge i dag".

At ja-flertallet på Stortinget har et stort ansvar for dette, sammen med høgre-regjeringa, er helt åpenbart. At det historisk har vært stor avstand mellom Arbeiderpartiet og Høyre, er et faktum. At det fortsatt er noe uenighet mellom disse to, er det heller ingen tvil om. Men når Røberg-Larsen nå prøver å velte ansvaret alene over på høyre-regjeringa, er ikke det særlig truverdig.

Helt fra Gro H. B. og Jonas G. fikk EØS vedtatt, har det vært sterk motstand i fagbevegelsen og Arbeiderpartiet mot de konsekvensene denne avtalen har påført mange.

Arbeiderpartiets ledelse, Høyre og flertall på stortinget har stått stødig sammen om å godta de 12 -13.000 direktiver og forordninger EØS-avtalen har pressa på oss.

Opprøret på Arbeiderpartiets Landsmøte for en del år sida mot Postdirektivet, er, så vidt jeg kan huske, eneste gang, ja-ledelsen har måtte bøye av! EØS-avtalen har nå gjort det tydelig hvor dette fører oss. Vi må ut av EØS!

Vi står nå framfor en valgkamp. I motsetning til Røberg-Larsen mener jeg at EØS-avtalen må løftes opp som den viktigste saken, i dette valget.

EU/EØS-motstandere i alle partier må sørge for at det nye Stortinget representere på en helt annen måte den kritiske utvikling vi ser til EU og EØS her i landet og Europa forøvrig. Vi må forlange at listekandidatene til årets valg gir et klart svar om sitt syn på EØS.

Kommentarer til denne saken