De drepte er Andréa Meyer (52), Hanne Merethe Englund (56), Liv Berit Borge (75), Gunnar Erling Sauve (75) og Gun Marith Madsen (78).

De etterlatte har det tungt, opplyser familienes bistandsadvokat.

– De er i sorg og har det tungt og vanskelig, sier advokat Astrid Røkeberg til NTB.

De siste dagene har hun vært koordinerende bistandsadvokat for de pårørende etter de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld. Det vil bli oppnevnt flere bistandsadvokater for de ulike familiene i løpet av de neste dagene.

Drap både inne og ute

Politiet har sagt at de fem ble funnet både innendørs og utendørs. De har også uttalt at alle fremstår som tilfeldige ofre.

Det ble benyttet tre våpen i angrepet, hvorav ett av dem var pil og bue. Ingen andre skytevåpen ble benyttet. Tre andre personer ble skadd i angrepet, men samtlige er utskrevet fra sykehus.

37 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet i saken. Han erkjenner å ha begått handlingene, men har ikke tatt stilling til straffskyld. PST mener det fremstår som et terrorangrep, men 37-åringen er foreløpig ikke terrorsiktet. Hans helsetilstand er blitt forverret etter pågripelsen, og han er nå lagt inn på en lukket helseavdeling og foreløpig ikke i stand til å la seg avhøre på nytt, ifølge politiet.

Svekket hypotese om Islam

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket.

– Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag.

– Med det mener vi at han ikke har fulgt opp eller brukt de tradisjonene som er vanlig i den kulturen og religionen, sier han.

Han understreker at politiets styrkede hypotese er at det var sykdom som var hovedårsaken til drapene.

Vil snu hver sten

Avdelingssjef for Kongsberg DPS sier til NTB at de i tiden framover vil snu hver sten for å komme til bunns i hva som har skjedd rundt Kongsberg-siktede.

I en epost fra Vestre Viken til NTB lørdag skriver avdelingssjef Mona Grinderud at Kongsberg DPS er i ferd med å undersøke hva som skjedde etter at PST i 2018 ba helsevesenet følge opp Espen Andersen Bråthen.

– Vi vil i tiden fremover snu hver sten for å komme til bunns i hva som har vært vår rolle og hva som har skjedd, og om det er noe vi kunne gjort bedre, skriver avdelingssjefen.

Ifølge PST-vurderingen fra 2018 var det mulighet for at Bråthen kunne utføre et «lavskala angrep med enkle virkemidler i Norge».