Gå til sidens hovedinnhold

Naturen – Innsyn og utsyn – Kunstutstilling på PULS-Ditt værested

Endelig! Helt fra PULS-Ditt værested åpnet dørene i 2015 har det vært snakk om, og ønske fra flere, om kunstutstilling. Denne høsten blir det en realitet! Første kunstner er Helene Magnus med utstillingen: Naturen – innsyn og utsyn.

Innsendt

Helene er født i Stockholm i 1954, og flyttet til Norge som liten. Hun bor nå på Gjøvik, er pensjonert psykomotorisk fysioterapeut, og jobber nå som frivillig medarbeider på PULS-Ditt værested.

Helene begynte med foto etter fylte 55 år. Hun er en lidenskapelig vandrer i naturens varierende landskap. Motivene hennes avspeiler egen undring gjennom livet – å forstå seg selv og omverdenen. Behovet for tydelighet og behovet for å kunne gjemme seg litt bort, være diffus. Dette dobbeltsidige fenomen avspeiler seg ofte i bildene hennes.

Hun ønsker å invitere, utfordre, overraske og provosere med bildene sine. Mystikk, råskap, skjønnhet, ro og uro. Naturen framtrer med et sammensurium av inntrykk, som legger seg sammen lag på lag. Bildene har realisme og sannhet i seg, men de flyttes vekk fra tid og sted. Virkelighet og fantasi blandes. Hun bruker forskjellige teknikker i fotograferingen. Helene inspireres like mye av farger og lys, som av det helt mørke og grå.

PULS-Ditt værested ønsker å bidra og oppmuntre til kreativitet og kunstneriske uttrykk, og vil framover presentere ulike kunstnere med lokal tilhørighet i sine lokaler. Denne første utstillingen åpnes fredag 28. august kl. 13.00, og vil være oppe i september og oktober og mulig å se i kafeens åpningstid: Onsdag, torsdag og fredag kl. 11.00-16.00. Verdt å få med seg!

Kunstnerisk CV Helene Magnus:

Utstillinger:
Totenvika Galleri og Kulturcafe, 2018, 2019.
Kaffka Cafe, Gjøvik, 2018.
Galleri Kanalen, Trondheim, 2018, 2019.
Innlandsutstillingen, Hamar, 2019.
Studio CYAN, Oslo, 2020.
Private salg, 2016-

Kommende utstillinger i 2020:
Cafe PULS, Gjøvik, sep.-okt.
NFKK digital utstilling, okt-nov.

Medlemskap:
NFKK (Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere)
BioFoto.

Kunstnerisk Utdanning:
Morten Krogvold, trinn 1, workshop, Vågå, 2010.
Eddie Soloway, workshop, SAGA/NORDphotography, 2015.
Roger Brendhagen, workshop, Dovre (2016) og Runde (2017).
Bjørn Joachimsen og Sandra Bartocha, workshop, Lofoten, 2018.
Lars Andreas Dybvik, workshop, Innerdalen, 2018.
Bjørn Joachimsen og Bård Løken, Lofoten 2020.
Elisabeth Aanes/SAGA, NORDphotography, 1-årig mentorprogram i foto, 2019.

Kommentarer til denne saken